Θεατρικό εργαστήρι Κουίντα


Αποστολή
Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια όμορφη διαδικασία που όταν μπει στη ζωή του παιδιού την αλλάζει προς το καλύτερο με τρόπο μαγικό. Το μυστικό βρίσκεται στην λέξη παιχνίδι, το οποίο αποτελεί ανάγκη για όλα τα παιδιά και υπάρχει έμφυτο μέσα μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε.
Το παιδί έρχεται σε επαφή με το θέατρο και παντρεύοντας αυτή τη τόσο σημαντική τέχνη με το παιχνίδι δημιουργούμε μια ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική παιδευτική διαδικασία. Τα οφέλη του θεατρικού παιχνιδιού αμέτρητα
1. Το παιδί μορφώνεται, βελτιώνει το λεξιλόγιο του με το πιο διασκεδαστικό τρόπο.
2. Μαθαίνει να συνεργάζεται αρμονικά μέσα σε μία ομάδα, να σέβεται και κοινωνικοποιείται. Έρχεται σε επαφή με την έννοια της πειθαρχίας.
4. Μαθαίνει να έχει τη δύναμη της γνώμης του, εκφράζει προβληματισμούς που έχει, ανακαλύπτει ικανότητες που δεν γνωρίζει ότι είχε και έτσι αποκτά αυτοπεποίθηση.
5. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι έρχεται σε επαφή,πέρα από το θέατρο και με άλλες μορφές τέχνης όπως μουσική, χορό, ζωγραφική, εικαστικά, τραγούδι, λογοτεχνία κ.α.
6. Αναπτύσσει τη φαντασία του και μαθαίνει τα όρια μεταξύ φανταστικού και πραγματικού.
7. Διαμορφώνεται η προσωπικότητα τους και καταργείται το αίσθημα της ντροπής.
8. Παράλληλα αναβαθμίζεται το πολιτιστικό επίπεδο καθώς τα παιδιά αποκτούν άποψη για τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Όσο σημαντικό είναι το Θεατρικό Παιχνίδι για τα παιδιά άλλο τόσο είναι και για τους ενήλικες. Μέσα από την επαφή τους με το θέατρο, την υποκριτική αποφορτίζονται, χαλαρώνουν, αποκτούν γνώσεις, απελευθερώνονται και ανακαλύπτουν τον εαυτό τους.
Εξάλλου η τέχνη του θεάτρου απευθύνεται σε όλους και ανήκει σε όλους. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τη ψυχή μας και τους εαυτούς μας.
Περιγραφή
Θεατρικό εργαστήρι ΚΟΥΙΝΤΑ, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε εφήβους, αλλά, και σε ενήλικες, σε κλειστά, ολιγομελή, ευέλικτα τμήματα, θα διδάσκονται, υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ορθοφωνία, ορθός λόγος και κινησιολογία.

Επικοινωνία

Ναταλία Άννα Βασιλέκα

Βενιζέλου 22

τηλ.: 6936 984226 - 2510228387

email: