Θεατρική μηχανή

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΤΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Π. Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 967507

1.    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ
15/11/1999

2.    ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης, Βιβή Ελευθεριάδου, Μαρία Μέττα, Ανδρέας Ελαίας, Ναπολέων Κουκουζίκας, Χάρις - Λυδία Νικατσιού, Τασούλα Σίσκου, Κώστας Ακριβός.

3.    ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η Θεατρική Μηχανή δραστηριοποιείται στην πόλη της Καβάλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή Αν. Μακεδονίας & Θράκης.
Σκοπός της είναι η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, η έκδοση εντύπων και η συμμετοχή της εν γένει στα πολιτιστικά πράγματα του νομού.

4.    ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δυο έως τρεις παραστάσεις κάθε χρόνο, εκ των οποίων η μία πραγματοποιείται από το εφηβικό εργαστήρι της Θεατρικής Μηχανής, με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις της πόλης.
Βιβλιοπαρουσιάσεις.
Συμμετοχή σε άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

Μέχρι σήμερα η Θεατρική Μηχανή έχει παρουσιάσει τα εξής έργα:

1. O Αι Βασίλης Ήταν Σκέτη Λέρα της Ζοσιάν Μπαλασκό (Σεζόν 1999-2000)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πίσω απ' τη θεότρελη, πραγματικά, κωμωδία καταστάσεων κρύβεται ένα φοβερό δράμα: αυτό της μοναξιάς. Της αποξένωσης. Έξι πρόσωπα πνίγονται στη δυστυχία τους. Έξι πρόσωπα προσπαθούν να επικοινωνήσουν, να κάνουν παρέα, να ερωτευτούν. Όμως φαίνεται πως είναι αδύνατον. Τουλάχιστο, στη σημερινή μας κοινωνία. Πίσω απ' τη φαινομενική πλάκα, απ' την καθημερινή κουβέντα - χωρίς φτιασίδια και περίτεχνα ψιμύθια - κρύβεται πόνος. Ένας πόνος που όσο περνάει η ώρα γίνεται ακόμα πιο τραγικός. Κι όλα αυτά πίσω από μια γκροτέσκα μάσκα. Μια μάσκα που όλοι φοράμε για ν' αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές καταστάσεις της ζωής. "Ο Αη Βασίλης…" είναι ένα έργο ανθρώπινο. Βαθιά ανθρώπινο. Θα σας διασκεδάσει με την ανάλαφρη γοητεία του. Αλλά όταν βγείτε από την αίθουσα θα σας μείνει, είμαι σίγουρος, και κάτι άλλο
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΔΙΑΣΚΕΥΗ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ-ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΛΥΦΟΥ
ΟΔΗΓΟΣ ΣΚΗΝΗΣ ΧΑΡΙΣ-ΛΥΔΙΑ ΝΙΚΑΤΣΙΟΥ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΡΙΑ ΚΡΕΑΔΑ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΗΝΕΛΛΗΣ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΡΙΑ ΟΛΓΑ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ
ΜΑΚΕΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
ΠΑΙΖΟΥΝ
ΤΕΡΕΖΑ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΤΑ
ΠΙΕΡ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΟΥΚΟΥΖΙΚΑΣ
κ. ΝΤΑΓΚΑΛΑΚΟΒΑ ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΙΣΚΟΥ
ΖΟΖΕΤ ΒΙΒΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ
ΣΟΥ ΕΛΕΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΑΙΑΣ
ΦΕΛΙΞ ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΒΟΣ
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
ΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
κ. ΜΟΡΤΕΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΟΥΛΑ

2. Μήδεια του Μποστ (Σεζόν 2000-2001)
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Διεύθυνση Σκηνής: Χάρις - Λυδία Νκατσιού
Φροντιστήριο: Κατερίνα Κελέσογλου
Σκηνογραφική Επιμέλεια-Αφίσα: Θώμη Αγγέλου
Μουσική Επιμέλεια - Προσαρμογή Στίχων: Δημήτρης Κεραμεύς-Ντουμπουρίδης
Φωτισμοί: Χρήστος Καρυάτης
Χορογραφίες: Γκαμπριέλλα Καζόλη
Επιμέλεια Προγράμματος: Ασπα Καρποζήλου
ΔΙΑΝΟΜΗ (Με την σειρά που εμφανίζονται)
Ευριπίδης: Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Μήδεια: Θώμη Αγγέλου
Τροφός: Πέπη Κοντίδου
Καλόγρια: Έφη Κωνσταντινίδου
Ψαράς: Δήμος Σιούλας
Καλόγερος: Νίκος Μιχαλούδης
Ιάσονας: Απόστολος Μαντζάρας
Εξάγγελος: Χρήστος Βενέτης

Κορυφαίες
Χριστίνα Ιωαννίδου
Χρύσα Μουστάκα
Αγγελική Τζεδάκη
Ασπασία Καρποζήλου

Χορός
Κυριακή Καρβέλα
Βενετία Πούλη
Ευγενία Ιωαννίδου
Χριστίνα Οικονόμου
Δήμητρα Θωμούδη
Ιωάννης Τσεκμές

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΠΟΣΤ, «ΜΗΔΕΙΑ»
Το θέατρο είναι η πατρίδα της ετερότητας. Κανείς δεν μπορεί να παίξει αν δεν έχει την αίσθηση απώλειας του Εγώ. Αγάπη για το διαφορετικό. Έρωτα για τα ξένα Λόγια. Προσωρινή απώλεια της ταυτότητας. Ταλάντωση στο Άλλο. Στο Ξένο. Στο έτερο. Μη ικανοποίηση του ήδη υπάρχοντος εγώ. Μέσα από το θέατρο αφθονούμε. Πάμε στο άπειρο του κόσμου. Αλλά γιατί Μήδεια; Επειδή δεν μπορούμε να σκεφτούμε και να πράττουμε εκτός πραγματικότητας. Επειδή είμαστε ταπεινοί. Επειδή δεν μπορούμε να ζούμε μέσα σε τέλματα. Επειδή τα ποταπά ένστικτα μας αφήνουν αδιάφορους. Επειδή προσπαθούμε να χτυπήσουμε τις «αξίες» από μέσα. Επειδή σιχαινόμαστε την «πνευματικότητα» της ανοησίας. Επειδή οι δημόσιες σχέσεις δεν είναι του γούστου μας. Επειδή σεβόμαστε το κοινό μας. Επειδή η προστυχιά στην καθημερινή ζωή μας έχει παραγίνει. Επειδή είμαστε όλοι ρομαντικοί. Επειδή αγαπάμε το θέατρο. Γι’ αυτό Μήδεια… κι όπως λέει και ο γέρο – Σαίξπηρ: « δεν είναι για όλους, ούτε για λίγους. Είναι για τον καθένα χωριστά»

3. Εχθρός του Ποιητή, νουβέλα του Γιώργου Χειμωνά (Σεζόν 2001-2002)
Νουβέλα του Γιώργου Χειμωνά
Η Θεατρική Μηχανή, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με έδρα την Καβάλα, για την επόμενη σεζόν ετοιμάζει μια ακόμη ανάγνωση του "Εχθρού του Ποιητή", νουβέλα του Γιώργου Χειμωνά σε θεατροποίηση του Δημήτρη Κεραμέα - Ντουμπουρίδη, παράσταση την οποία ο σκηνοθέτης της ομάδας Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης έχει ανεβάσει ήδη από το 1991 με το Bald Theatre και το 1995 με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Καβάλας, παρουσία και με έγκριση του ίδιου του συγγραφέα.

Παίζουν:
Θώμη Αγγέλου
Φόνη Ασλανίδου
Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης

4. Αυλαία και πάμε... του Ρικ Άμποτ (Σεζόν 2001-2002)
Η Θεατρική Μηχανή Καβάλας, έχει προγραμματίσει το επόμενο έργο της, το "Αυλαία και… Πάμε" μια κωμωδία απρόβλεπτων καταστάσεων, που περιγράφει τις προσπάθειες ενός θιάσου να ανεβάσει ένα έργο. Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά από 11 έως και 17 Φεβρουαρίου 2002, στο θέατρο Παλλάς, στις 9μ.μ. Ιδού τι λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης στο ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του προγράμματος:
"Το πιο δύσκολο στη θεατρικό γίγνεσθαι είναι να επιλεγεί το έργο. Οι στόχοι της Θεατρικής Μηχανής ήταν σαφείς. Το έργο έπρεπε να ήταν κωμωδία. Κωμωδία, όμως, η οποία είχε να πει κάτι και όχι να ξεχαστεί μόλις ο θεατής έβγαινε απ' το θέατρο. Στον "Αϊ Βασίλη…" ήταν το εσώτερο μήνυμα, τα τραγικά αδιέξοδα, οι φθίνουσες καταστάσεις, πέρα από τα τρελά γέλια. Στη "Μήδεια" ήταν το καυστικό χιούμορ του Μποστ, η σάτιρά του και το άφθονο σουρεαλιστικό στοιχείο. Στο "Αυλαία και… Πάμε" πέρα απ' το αστείρευτο χιούμορ, αυτό που μας ερέθισε ήταν ολόκληρη η διαδικασία στησίματος ενός έργου. Το έργο περιγράφει τις προσπάθειες ενός θιάσου, ν' ανεβάσει ένα έργο. Και από κει αρχίζουν όλα. Ο θεατής μυείται στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, γίνεται κοινωνός της προσπάθειας των ηθοποιών, συμμετέχει ενεργά σ' αυτήν. Στην Πρώτη πράξη, βρισκόμαστε τέσσερις, μόλις, μέρες πριν την πρεμιέρα. Και φυσικά, τίποτα δεν είναι έτοιμο. Στην Δεύτερη πράξη, μια μέρα πριν την πρεμιέρα, στην τζενεράλε δηλαδή, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι έτοιμα, αλλά οι ηθοποιοί δεν είναι έτοιμοι, πλήρως. Παρ' όλα αυτά ο ρόλος τους ρέει και δεν κάνουν λάθη. Στην Τρίτη πράξη, στην υποτιθέμενη πρεμιέρα του έργου που ανεβάζουν, τα πάντα είναι έτοιμα, αλλά οι ηθοποιοί από το άγχος τους κάνουν συνέχεια λάθη, λένε λάθος λόγια και σε λάθος σειρά. Ο υποψιασμένος, λοιπόν, θεατής, αυτός που πρόσεξε απ' την αρχή τις ατάκες, ξέρει που κάνουν λάθος και φυσικά διασκεδάζει περισσότερο με το έργο. Το "Αυλαία και… Πάμε" στηρίχθηκε πάνω στο Play On του Rick Abbot. Έχει διασκευαστεί, όμως, απ' την αρχή, έχει "ελληνοποιηθεί" (άλλωστε είναι και της μόδας, τελευταία) και του έχει δοθεί το αντίστοιχο ελληνικό χιούμορ. Είναι ένα δύσκολο έργο, είναι "Έργο μέσα σε Έργο" και αυτό αποτέλεσε την πρόκληση για μας. Τώρα, αν τα καταφέραμε, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Αλλιώς, ο Θεός… Διόνυσος να βάλει το χέρι του."

5. Black Out του Τζακ Σάρκι (Σεζόν 2002-2003)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Το πιο δύσκολο στη θεατρικό γίγνεσθαι είναι να επιλεγεί το έργο. Οι στόχοι της Θεατρικής Μηχανής ήταν σαφείς. Το έργο έπρεπε να ήταν κωμωδία. Κωμωδία, όμως, η οποία είχε να πει κάτι και όχι να ξεχαστεί μόλις ο θεατής έβγαινε απ’ το θέατρο. Στον «Αϊ Βασίλη…» ήταν το εσώτερο μήνυμα, τα τραγικά αδιέξοδα, οι φθίνουσες καταστάσεις, πέρα από τα τρελά γέλια. Στη «Μήδεια» ήταν το καυστικό χιούμορ του Μποστ, η σάτιρά του και το άφθονο σουρεαλιστικό στοιχείο. Στο «Αυλαία και… Πάμε» πέρα απ’ το αστείρευτο χιούμορ, αυτό που μας ερέθισε ήταν ολόκληρη η διαδικασία στησίματος ενός έργου. Ο θεατής μυείται στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, γίνεται κοινωνός της προσπάθειας των ηθοποιών, συμμετέχει ενεργά σ’ αυτήν. Με γνώμονα πάντα το μεράκι και το καλό, ποιοτικό θέατρο κατά νου, η Θεατρική Μηχανή ανεβάζει φέτος την κωμωδία του Jack Sharkey «Black Out». Πρόκειται για μια παρωδία έργων της Αγκάθα Κρίστι, ένα whodunnit, όπου ένας επιθεωρητής της Αστυνομίας, κατά τι βραδύνους, προσπαθεί να επιλύσει τους δυο φόνους που συνέβησαν στο σπίτι του Λόρδου Κλάιβ και της Λαίδης Μόνικα. Κι εκεί αρχίζουν όλα. Δολοφονικές ξανθιές έρχονται απ’ το πουθενά, εκβιάστριες αλωνίζουν τον χώρο, playboys προσπαθούν να επωφεληθούν απ’ την κατάσταση, υπηρέτριες τρέχουν πανικόβλητες, σχεδιάστριες ρούχων ιντριγκάρουν και γενικά ένα μπάχαλο συμβαίνει μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει ν’ αναλάβει δράση η βοηθός του επιθεωρητή. Αλλά… τέλος καλό, όλα καλά. Και τα πτώματα; Και η δράση; Και τα ερωτηματικά; Κυρίες και κύριοι καλώς ήλθατε στην παράσταση μας. Καλώς ήλθατε στο Black Out!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ - ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΛΥΦΟΥ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΛΕΣΟΓΛΟΥ
ΟΔΗΓΟΣ ΣΚΗΝΗΣ ΡΟΥΛΑ ΣΠΑΝΙΔΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΟΥΛΑ ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ - ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΑΦΙΣΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΛΕΣΟΓΛΟΥ
ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφανίσεως)
ΛΟΡΔΟΣ ΚΛΑΪΒ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ
ΛΑΙΔΗ ΜΟΝΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ
ΑΛΤΖΥ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
ΜΠΙΜΠΙ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ
ΜΙΜΟΖΑ ΦΟΝΗ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
ΝΑΝΣΥ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟΜ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ
ΜΠΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΑΣ
ΑΛΜΑ ΑΣΠΑ ΚΑΡΠΟΖΗΛΟΥ
ΤΖΑΣΜΙΝ ΘΩΜΗ ΑΓΓΕΛΟΥ
ΧΛΟΗ ΜΑΤΙΝΑ ΜΠΙΖΟΥ
ΠΙΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΝΩΣΤΗ ΞΑΝΘΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

6. Γραμμή του Ίσραελ Χόροβιτς (Σεζόν 2002-2003)
Στο ΠΑΛΛΑΣ από τις 16/4/03 Η Θεατρική Μηχανή Καβάλας ξαναχτυπά! Μετά το επιτυχημένο Black Out του Jack Sharkey που ανέβασε η ομάδα τον Φεβρουάριο, συνεχίζει με την Γραμμή του Ίσραελ Χόροβιτς, που ανεβαίνει στο Παλλάς την Τετάρτη, στις 16 Απριλίου 2003 και θα παίζεται μέχρι και το Σάββατο 19 Απριλίου 2003, στις 9.30 μ.μ.. Αλλά για να δούμε περί τίνος πρόκειται ακριβώς. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Παύλος Λεμοντζής, που συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με τη Θεατρική Μηχανή, γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα:
«Το έργο του Ίσραελ Άρθουρ Χόροβιτς γράφτηκε το 1967. Κι όμως ο θεατής θα νιώσει ότι γράφτηκε χθες. Σύγχρονο, τολμηρό, σκληρό, έξυπνο, εφευρετικό. Καταστάσεις καθημερινές , ανθρώπινες, αληθινές, χιουμοριστικές, πικρές, δυσάρεστες, ευχάριστες, εκνευριστικές… Πρόκειται για μια συνεχή ακροβασία ανάμεσα στο παράλογο και το πραγματικό. Είναι η μάχη για τη πρωτιά. Είναι ο ανταγωνισμός και όχι ο συναγωνισμός. Είναι το συμπιεσμένο συναίσθημα που εκρήγνυται και παρασύρει. Είναι ο καθ΄ ένας αντιμέτωπος με τον εαυτό του που ξεγυμνώνει μπροστά στους άλλους όταν η πρόκληση είναι μαχαίρι. Είναι ένα μάθημα συμπεριφοράς, ένα μάθημα ανάλυσης χαρακτήρων, είναι μια κραυγή που φωνάζει ότι το σλόγκαν «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» μπορεί να μην οδηγήσει στη νίκη αλλά στην ήττα, ακόμα και στον θάνατο. Είναι ένα μάθημα ζωής. Δύσκολο, εξαιρετικά δύσκολο έργο. Πολύ περισσότερο όταν ο άνθρωπος που το στήνει, παίζει κιόλας. Χρειάστηκα πολλούς μήνες για ν΄ αναλύσω τους χαρακτήρες και να τους περάσω στους ερασιτέχνες ηθοποιούς. Όλοι είμαστε ερασιτέχνες, αλλά το μεράκι δε φτάνει. Η προσέγγιση μετράει περισσότερο από το ντύσιμο του ρόλου. Το στήσιμο έγινε με προσοχή. Ανακαλύφθηκαν οι κωμικοτραγικές πτυχές του έργου, ο καταιγιστικός του ρυθμός που οδηγεί τη δράση και φτάνει στη κάθαρση. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Όλους τους συντελεστές. Ο κόσμος δε, που είναι ο τελικός αποδέκτης, θα κρίνει».
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή, σκηνικά, κοστούμια Χριστίνας Γλυφού, φωτισμούς Χρήστου Καρυάτη, μουσικής επιμέλειας Παύλου Λεμοντζή, μακιγιάζ Μαρίας Κρεάδα. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Ελένη Σοίδου, την αφίσα και το πρόγραμμα η Θώμη Αγγέλου. Τεχνικός ήχου είναι ο Ανδρέας Λαδάς. Στη Διεύθυνση Σκηνής είναι η Βούλα Πανταζίδου και στη Διεύθυνση Παραγωγής ο Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
Φλέμινγκ Κώστας Κομήτης Στέφεν Παύλος Λεμοντζής Μόλυ Χρύσα Αντωνίου Ντόλαν Γιώργος Τσακλάρης Άρναλ Θόδωρος Κορόζης

7. Ο Τίγρης του Μάρεη Σίσγκαλ (Σεζόν 2003-2004)
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Καίτη Κασιμάτη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δημήτρης Κεραμεύς –Ντουμπουρίδης
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Έλενα Χωματά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
ΟΔΗΓΟΣ ΣΚΗΝΗΣ Στέλλα Φουρναράκη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ Θοδωρής Κορόζης
ΑΦΙΣΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κατερίνα Κελέσογλου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Θόδωρος Παπαδόπουλος (Studio Ikona)
ΠΑΙΖΟΥΝ
ΓΚΛΟΡΙΑ Αντιόπη Γιαννουσίδου
ΜΠΕΝ Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης

Στην παράσταση ακούγονται μουσικά θέματα από τους: • Barry Adamson • Julie London • Massive Attack • Lalo Schiffrin Η Θεατρική Μηχανή ευχαριστεί όλα τα μέλη της για την εν γένει συμβολή τους στην παράσταση, καθώς και τον Γιώργο Σιμίτα για την παραχώρηση του χώρου (Bar Νησί).

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Μπεν και η Γκλόρια. Οι δυο αντι – ήρωες μιας συμβατικής εποχής. Ο χρόνος αδιάφορος. Τα δρώμενα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί παντού. Ο ένας καταπιεσμένος από τα αδυσώπητα γρανάζια ενός συστήματος που δεν έμαθε ποτέ να το πολεμά. Ρομαντικός κι επαναστάτης χτίζει γύρω του έναν δικό του κόσμο αξιών και ηθικής και μέσα σ’ αυτόν χάνεται. Είναι ο θύτης και το θύμα ταυτόχρονα. Η άλλη καταπιεσμένη από ένα σύστημα κοινωνικών νορμών που δεν επέλεξε ζει μια καθ’ όλα συμβατική ζωή ασφυκτιώντας μέσα στον ιστό που άλλοι έφτιαξαν γι αυτήν. Τα στοιχεία ενυπάρχουν και στους δυο προτού ανάψουν τα φώτα της ράμπας. Και το ξεγύμνωμα αρχίζει. Όλα επί τάπητος, όλα στο άπλετο φως. Η αλήθεια επιτέλους λάμπει. Ο καθένας είναι έτοιμος για το δικό του ταξίδι. Το μίσος, το ψέμα, ο σαδισμός, η απελευθέρωση, ο έρωτας. Όλα παίρνουν το δρόμο τους καθώς το ταξίδι συνεχίζεται. Και όσο συνεχίζεται τόσο ο εξευτελισμός προχωρά. Τόσο κι οι δυο απογυμνώνονται από τις «αλήθειες» που δεν επέλεξαν. Και όσο φτάνει η λύτρωση, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η ζωή. Στην ουσία το έργο που παρακολουθούμε είναι η πορεία του βέλους πριν καρφωθεί στην καρδιά. Στην καρδιά και των δυο. Ο Μπεν. Ο Μπενζαμίν. Ο Βενιαμίν. Ο Ελάχιστος. Ο πιο μικρός. Συναντά τη Γκλόρια. Τη Glory – a Τη Δόξα. Τη Δόξα του. Αγαπάω σημαίνει κάνω ένδοξο έναν άνθρωπο. Είναι η μεγαλύτερη Δόξα που θα γνωρίσει ο άνθρωπος αυτός σ’ όλη του τη ζωή: Ο Μπεν και η Γκλόρια.

Το πρώτο ανέβασμα του Τίγρη έγινε στη Νέα Υόρκη το 1963 με τον Ελάι Ουάλας και την Αν Τζάκσον. Ακολούθησε ο παρισινός Τίγρης το 1964 με τον Λοράν Τερζιέφ και την Πασκάλ ντε Μπουασόν. Στην Ελλάδα ανέβηκε 15 χρόνια μετά την αμερικάνικη πρεμιέρα. Ανάμεσα σ’ αυτούς που παρουσίασαν το έργο στο κοινό ήταν ο Χρήστος Μωραϊτης, η Τάνια Τρύπη, ο Τάκης Χρυσικάκος, η Άννυ Λούλου. Στην παράσταση της Θεατρικής Μηχανής παίζουν η Αντιόπη Γιαννουσίδου και ο Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης σε σκηνοθεσία του ίδιου. Τη σκηνογραφική επιμέλεια έκανε η Έλενα Χωματά, τους φωτισμούς ο Θοδωρής Κορόζης, το φροντιστήριο η Στέλλα Φουρναράκη και την αφίσα αλλά και το πρόγραμμα η Κατερίνα Κελέσογλου.

8. Τι Είδε ο Υπηρέτης του Τζο Όρτον (Σεζόν 2003-2004)
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΝ. ΠΑΣΧΙΔΗΣ – ΠΑΝ. ΔΟΜΒΡΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ - ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΛΥΦΟΥ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΜΙΝΤΖΙΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΚΗΝΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΔΗΓΟΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΡΙΑ ΚΡΕΑΔΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ – ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑ ΗΧΟΥ ΡΟΥΛΑ ΣΠΑΝΙΔΟΥ
ΚΟΝΣΟΛΑ ΦΩΤΙΣΜΩΝ ΕΛΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ
ΑΦΙΣΑ –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΛΕΣΟΓΛΟΥ
ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά… τρέλας)
ΤΡΕΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΙΟΥΛΑΣ
ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΝΤΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΛΑΡΙΣ
ΤΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΜΠΑΡΚΛΕΫ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ
ΚΥΡΙΑ ΠΡΕΝΤΙΣ ΒΙΟΛΕΤΑ ΧΑΝΤΖΙΔΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΚΕΤ ΘΟΔΟΡΗΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΣ ΡΑΝΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ - ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΜΑΤΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΑΙΑΣ

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ του JOE ORTON ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 24 ΙΑΝ – 1 ΦΕΒ 2004 ΩΡΑ 9 μ.μ.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Όρτον είναι σκληρή, δεν έχει καμία σχέση κομφορμιστικές απλουστεύσεις. Είναι η γλώσσα που η γκετοποίησή του ανέδειξε. Ο Όρτον πιστεύει στη δύναμη και στη σκληρότητα του λόγου. Αυτό δε, φαίνεται ειδικά στο «Τι Είδε ο Υπηρέτης». Η αντικομφορμιστική τάση ο ανατρεπτικός τρόπος γραφής, η αναρχία που κρύβεται επιδέξια κάτω από τον μανδύα της δήθεν μεγαλοαστικής τάξης που συχνά παρωδεί και τελικά γελοιοποιεί είναι στοιχεία της ορτονικής γραφής. Πρέπει να τονιστεί ότι θα ήταν υπεραπλούστευση να τοποθετήσουμε τον Όρτον στην κατηγορία ομοφυλόφιλος συγγραφέας. Το έργο του Όρτον πρέπει να παραβληθεί σε σχέση με την ταραγμένη ζωή της δεκαετίας του 60 στην Αγγλία, την καταπιεστική και συμβατική κοινωνία της. Ας μην ξεχνάμε πως η ίδια εποχή και κοινωνία γέννησε το θέατρο του παραλόγου και έβαλε βαθιά τις ρίζες για το πολιτικό θέατρο, ιδίως αυτό της μετα - μπρεχτικής σκηνής. Το Θέατρο βέβαια του Όρτον δεν ανήκει σε καμία από τις δυο κατηγορίες. Άλλωστε ένας τέτοιος προοδευτικός αλλά και ανατρεπτικός συγγραφέας δεν θα επέτρεπε καμία ταμπέλα στο έργο του. Περνώντας στο ίδιο το έργο πρέπει να αναφερθεί ότι το φυσιολογικό και το αφύσικο μπερδεύονται όλη την ώρα. Η αλήθεια και το ψέμα εναλλάσσονται και το πραγματικά αναρχικό χιούμορ του Όρτον ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες. Τους ξαναντύνει με άλλα προσωπεία κι αυτή μέσα στο γενικό παραλογισμό αρχίζουν να αισθάνονται άνετα στους καινούριους ρόλους τους καταρρίπτοντας στο διάβα τους έννοιες όπως γένος, κοινωνική τάξη, εξουσία. Το αποτέλεσμα; Ξέφρενη τρέλα και αυθαιρεσία σε ένα πανδαιμόνιο παράλογο κρεσέντο μέχρι τα πράγματα να ξαναβρούν (;) το δρόμο τους.

9. Η Τελετή του Παύλου Μάτεσι (Σεζόν 2004-2005)
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ–ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΑΦΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΜΙΤΖΙΡΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ–ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΑΦΙΣΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΛΕΣΟΓΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
HAIR STYLING ΛΙΝΤΑ ΓΙΝΟΥΔΗ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΡΙΑ ΡΟΥΛΑ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)
ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΠΑΡΙΣ ΚΩΣΤΙΚΙΑΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΝΑΝΟΣ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΤΕΡΖΗ
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΛΓΑ ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΜΑΙΤΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΥΣ - ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΚΙΚΗ ΑΝΝΑ ΚΥΡΚΙΖΙΩΤΟΥ
ΟΔΕΤΤΗ ΜΑΓΔΑ ΛΟΓΚΑΡΗ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΣΩ ΤΣΟΥΤΣΑ

10.Αυλαία και… Πάμε 2: Η Επιστροφή του Ρικ Άμποτ (Σεζόν 2005-2006)
(Βασισμένο πάνω στο Sing On του Rick Abbot. Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης)
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ)
ΠΟΛΥ ΜΠΕΝΙΔΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
ΤΖΕΡΥ ΔΑΝΟΤΗ Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΕΝΙΔΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΙΝΟΥ Η Δ/ΝΣΗ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΛΟΥΪΖΑ ΠΕΡΙΔΟΥ Η ΦΡΟΝΤΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
ΣΜΑΡΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
ΦΙΛΙΤΣΑ ΦΥΛΙΔΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΦΥΛΙΔΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΕΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΜΒΡΙΔΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

ΧΡΟΝΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΤΟΠΟΣ: ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΡΑΞΗ 1η ΕΝΑ ΜΟΝΤΑΖ ΠΡΟΒΩΝ
ΠΡΑΞΗ 2η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Τη διασκευή και την σκηνοθεσία έχει ο Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης, στα σκηνικά και στα κοστούμια είναι η Αντιγόνη Τσαφή και στους φωτισμούς ο Σαράντης Μιντζιρίκης. Την αφίσα του προγράμματος έχει ετοιμάσει η Κατερίνα Κελέσογλου, την μουσική επιμέλεια και την επιλογή των στίχων έκανε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, την μουσική διδασκαλία είχε η Ευτυχία Κασιάρη, φροντίστρια είναι η Μαρία Τσολάκη και στο hair styling θα δούμε τις δημιουργίες της Linda. Τα τραγούδια του έργου που βασίσθηκαν στην «Πιπεριά», στο «Σου το πα μια…» και στο «Κοκοράκι» ενορχηστρώθηκαν από τον Πάρι Σίρτση, ο οποίος έπαιξε και συνθεσάιζερ. Μπουζούκι έπαιξε ο Σάββας Σειταρίδης. Την φωνή της Λαμπρινής Τερζή ντούμπλαρε η Χρυσούλα Μίσχου, ενώ εκείνη της Άννας Κυρκιζιώτου η Ντόρα Ζήσου.
Διανομή
Τζέρυ Δανότη (η σκηνοθέτης του έργου): Βάσω Τσούτσα
Πόλυ Μπενίδου (ηθοποιός): Άννα Κυρκιζιώτου
Ερρίκος Μπενίδης (ηθοποιός): Δήμος Σιούλας
Παύλος Ρευματόπουλος (ηθοποιός): Κωνσταντίνος Αναγνώστου
Σμαρώ Παπαδοπούλου (ηθοποιός): Λαμπρινή Τερζή
Αγγελική Χωρινού (διεύθυνση σκηνής): Σοφία Παπαδοπούλου
Λουίζα Περρίδου (φροντίστρια): Χριστιίνα Γιαλαμίδου
Φυλίτσα Φυλίδου (συγγραφέας): Πίστη Αναστασιάδου
Αρτέμιος Φυλίδης (συνθέτης): Αντώνης Παληκάρης
Βασίλης Καρέας (ηθοποιός): Νίκος Σπυρέλης
Βιολέτα Ιμβρίδου (ηθοποιός): Μαλβίνα Σπύρου
Λυδία Κarras (η χορογράφος του έργου): Νικολέτα Μαρκοπούλου.

11.Υπουργοί σε Απόγνωση (διασκευή στη Ροζ Μολότοφ) των Ρέππα - Παπαθανασίου (Σεζόν 2006 - 2007)
(Διασκευή του έργου «Ροζ Μολότωφ» των Ρέπα-Παπαθανασίου)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Θεατρική Μηχανή ξαναχτυπά! Χρήμα, κομπίνες, εξουσία, έρωτας, απιστία... ένας υπουργός, ένας υφυπουργός, ένας μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων, μια κατά φαντασία ηθοποιός, μια υστερική υπηρέτρια, μια κερδοσκόπος οικονόμος, μια μοιχαλίδα σύζυγος, μια μοιχαλίδα... έγκυος με το σύζυγό της και δυο άσχετοι Γερμανοί. Ά! Και ο Μήτσος! Και το μπάχαλο αρχίζει. Μπερδέματα, εκβιασμοί, μηχανορραφίες, ίντριγκες, κόντρες. Δηλαδή το αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο! Δηλαδή, η κωμωδία είναι πάλι εδώ. Ολοζώντανη, φρέσκια και σπιρτόζα. Το έργο είναι ένα από τα καλύτερα κείμενα που έχουν γράψει οι Ρέππας - Παπαθανασίου. Γι αυτό άλλωστε και επιλέχτηκε. Το αρχικό κείμενο, όμως, η «Ροζ Μολότοφ» όπως γράφτηκε το 1988, διασκευάστηκε κατά πολύ, τόσο στη φόρμα (από τρίπρακτο σε δίπρακτο), όσο και στη δομή. Άλλαξαν πρόσωπα, καταστάσεις και πλοκή με σκοπό να γίνει πιο γρήγορο, πιο εύπεπτο, πιο αστείο. Το αποτέλεσμα θα το παρακολουθήσετε εσείς και στο τέλος θα μας δείξετε αν δικαιωθήκαμε ή όχι. Καλή σας ψυχαγωγία!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Οι συντελεστές, πέραν του Δημήτρη Ντουμπουρίδη στα: διασκευή - σκηνοθεσία - φώτα - μουσική επιμέλεια, είναι: η ομάδα artefabulus στα λειτουργικά σκηνικά (δύο επίπεδα), και οι ηθοποιοί, δώδεκα τον αριθμό: Άννα Κυρκιζιώτου, Σοφία Παπαδοπούλου, Νίκος Σπυρέλης, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Χρήστος Τσίρκας, Θεοδώρα Βαβαλέσκου, Αντώνης Παλληκάρης, Λαμπρινή Τερζή, Μιχάλης Μπάνος, Στέλλα Φουρναράκη, Χρήστος Ραζάκος και Νικολέτα Μαρκοπούλου. Την αφίσα επιμελήθηκε η Κατερίνα Κελέσογλου. Φροντίστρια, η Μαλβίνα Σπύρου. Στη Δ/νση Σκηνής, η Ελισάβετ Χατζηλάρ.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2007, στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας, στις 9.00 το βράδυ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ     Δ. Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ     ArteFabulus®
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΚΗΝΗΣ         Ελισάβετ Χατζηλάρ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ &
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ         Δ. Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
ΑΦΙΣΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ         Κατερίνα Κελέσογλου
ΦΡΟΝΤΙΣΤΡΙΑ             Μαλβίνα Σπύρου
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)
ΜΟΝΙΚΑ ΤΑΝΤΟΥ            Άννα Κυρκιζιώτου
ΡΟΖΑΡΙΟ                 Σοφία Παπαδοπούλου
ΚΑΙΤΗ ΤΑΝΤΟΥ             Νικολέτα Μαρκοπούλου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ     Νίκος Σπυρέλης
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ     Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης
ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ     Χρήστος Τσίρκας
ΡΙΤΑ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ         Θεοδώρα Βαβαλέσκου
ΦΩΤΕΙΝΗ                 Λαμπρινή Τερζή
ΣΤΑΜΑΤΗΣ             Μιχάλης Μπάνος
ΚΛΑΟΥΣ – ΜΑΡΙΑ         Νίκος Σπυρέλης
ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΝ             Στέλλα Φουρναράκη
ΜΗΤΣΟΣ                 Χρήστος Ραζάκος
Οι ηθοποιοί μας ντύνονται και χτενίζονται σπίτι τους.
Την σκηνογραφική ομάδα ArteFabulus® αποτελούν οι ζωγράφοι Αντιγόνη Τσαφή και Διαμαντής Γιαντζής και η γλύπτρια Μαρκέτα Σπανού.

12.Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ (Σεζόν 2007 - 2008)
Συντελεστές:
Μετάφραση:             Αχιλλέας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία:             Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Σκηνικά :             Αντιγόνη Τσαφή
Δ/νση Σκηνής:         Ελισάβετ Χατζηλάρ
Φροντίστρια:         Νίνα Σαββίδου
Φώτα & Ήχος:        Παύλος Ξανθόπουλος
Αφίσα & Πρόγραμμα:     Κατερίνα Κελέσογλου
Μουσική:            Αντιγόνη Τσαφή & Δημήτρης Κεραμεύς -                     Ντουμπουρίδης
Παίζουν:
Λίζα:                 Έλενα Μήτρου
Ζιλ:                 Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Υπόθεση:
Καταλήγουν άραγε τα ζευγάρια να θυμίζουν συνευρέσεις δολοφόνων; Βλέποντας μια γυναίκα κι έναν άνδρα, αναρωτιόμαστε ποτέ ποιος θα σκοτώσει πρώτος τον άλλον; Η Λίζα και ο Ζιλ είναι ζευγάρι. Συνεπεία μιας πτώσης, ο Ζιλ παθαίνει αμνησία. Πρέπει να τα μάθει όλα απ' την αρχή, ν' ανακαλύψει εκ νέου την προσωπικότητα και το παρελθόν του. Ανήσυχος, ακούει τη Λίζα να σκιαγραφεί το πορτρέτο του ίδιου του εαυτού του, της συντροφικότητάς τους, του έρωτά τους που έχει επιβιώσει ...; Κι αν κάποιος απ' τους δυο λέει ψέματα; Κι αν αυτά τα τρυφερά λόγια αγάπης προοιωνίζονται μια λυσσαλέα σύγκρουση; Μια μαύρη κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές όπου οι χαριεντισμοί μεταβάλλονται σε πόλεμο ολοκληρωτικής εξόντωσης.

13.Θεατρική Σπουδή στο έργο Μετά τη Βροχή του Σέρτζι Μπελμπέλ (Σεζόν 2007 - 2008)
Θεατρική Σπουδή στο έργο Μετά τη Βροχή του Σέρτζι Μπελμπέλ (11, 12, 13 Απριλίου 2008, στο Αμφιθέατρο, από το Φοιτητικό Τμήμα της Θεατρικής Μηχανής. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κεραμεύς-Ντουμπουρίδης
Διανομή
Γαβριήλ Σφαιρόπουλος, Μαρία Μπάεβα, Δέσποινα - Μαρίνα Σαμαρά, Χριστίνα Ντάβου, Βαγγέλης Πεταλωτής, Έλενα Καλλιγέρη.

14.Θεατρική Σπουδή σε έργα του Ζαν Κοκτό (Σεζόν 2007 - 2008)

Την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 & την Κυριακή 20 Απριλίου 2008, το μαθητικό - εφηβικό τμήμα της Θεατρικής Μηχανής θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μια Σπουδή στο Γαλλικό Θέατρο με το έργο του Ζαν Κοκτώ «Θέατρο Τσέπης». Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κεραμεύς-Ντουμπουρίδης.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αμφιθέατρο Νομαρχίας (η οποία είναι και συνδιοργανώτρια) στις 9.00 μ.μ.
Περιγραφή
"Ιδού λοιπόν, θέατρο τσέπης. Με τον όρο "θέατρο τσέπης" δεν εννοούμε "θέατρο που το πάει βόλτα ο αναγνώστης στην τσέπη του", αλλά κατά κάποιο τρόπο ένα έλασσον θέατρο, ένα απλό πρόσχημα για να λάμψει ένα αστέρι από μια γωνία λιγότερο γνωστή.
Κατά παράκληση λοιπόν του εκδότη μου, επέτρεψα τη συγκέντρωση αυτών των κειμένων-προσχημάτων με το χαλαρό τους ύφος, γραμμένων γρήγορα για τον έναν ή τον άλλο καλλιτέχνη που επιθυμούσε να κρατά στην τσάντα του ένα μικρό έργο ευκολόπαικτο στο σανίδι, το λιμπρέτο ενός μπαλέτου ή μιας μιμικής των οποίων η πρώτη γραφή στην πραγματικότητα δεν υπήρξε παρά μια εικονική γραφή και που τη χορογραφία τους θα έπρεπε να την ξεχάσουμε". (Z.K.).
Δημοσιευμένα το 1955, τα κείμενα αυτά επιτρέπουν να διεισδύσουμε στην τόσο θελκτική προσωπικότητα του Zαν Kοκτώ (1889-1963): τον οίστρο του, το χιούμορ, τη λεπτή καλλιγραφία του πορτρέτου, το κλείσιμο του ματιού, την ταχύτητα του ύφους, την τρυφερή αγαλλίαση που προσφέρει η πένα του.

15.Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (Σεζόν 2007 - 2008)
Συντελεστές
Συγγραφέας: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
Απόδοση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κουκιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Γλυφού
Δ/νση Σκηνής: Έλενα Κιρκασιάδου - Ρούλα Βουδουλάκη
Φροντιστήριο: Νίνα Σαββίδου - Έλενα Κιρκασιάδου
Φωτισμοί: Χρήστος Καρυάτης
Μουσική: Απόστολος Ξένης
Μουσική έναρξης: Θανάσης Αθηνέλλης
Εικαστικό Αφίσας: Μαρία Φουρτούνη
Δημιουργικό Αφίσας - Προγράμματος: Κατερίνα Κελέσογλου
Κείμενα Προγράμματος: Μένη Κόκκινου & Δέσποινα Γιαρματζίδου
Φώτα: Έλενα Κιρκασιάδου
Ήχος: Παύλος Ξανθόπουλος
Φωτογραφίες Παράστασης: Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας
Κομμώσεις – Μακιγιάζ: Σχολές Ρένας Πολίτου Επιμέλεια: Φωτεινή Φραγκίδου
Κατασκευή κουστουμιών : Δέσποινα Καγιάσα
Οργάνωση παραγωγής: Στέλλα Φουρναράκη
Δ/νση Παραγωγής: Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
Διανομή με σειρά εμφάνισης
Δούλα:         Ελένη Τσαρίδου
Πόνθια:         Λίλη Κυπριώτου
Ζητιάνα:         Τάνια Καραστεργίου
Μπερνάρντα:     Ρένα Πολίτου
1η γυναίκα:         Τάνια Καραστεργίου
2η γυναίκα:         Ρούλα Βουδουλάκη
Προυντένθια:     Στέλλα Φουρναράκη
Μαγδαλένα:         Θάλεια Σιμοπούλου
Αμέλια:         Άσπα Καρποζήλου
Μαρτύριο:         Σταυρούλα Παναγιωτίδου
Ανγκούστιας:     Άννα Κυρκιζιώτου
Αδέλα:         Μένη Κόκκινου
Μαρία Χοσέφα:     Δέσποινα Γιαρματζίδου

16. Το Ροζ Φουλάρι της Γεωργίας Χιόνη (Σεζόν 2008 - 2009)
Η Θεατρική Μηχανή Καβάλας επιστρέφει παρουσιάζοντας τη νέα της παράσταση. Ο λόγος για το "Ροζ Φουλάρι", μια αστυνομική κωμωδία της Καβαλιώτισσας Γεωργίας Χιόνη.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, το έργο ανοίγει με τον Περικλή και το Μένιο, δύο κουτοπόνηρους και καλοκάγαθους κλέφτες, που πηγαίνουν να κλέψουν τη βίλα του μακαρίτη ναυάρχου Επαμεινώνδα Κομνηνού. Η χήρα γυναίκα του μακαρίτη έχει φύγει για το Σαββατοκύριακο εκδρομή μαζί με τις φίλες της, Νάνσυ, Έρση και την ξαδέρφη του μακαρίτη, Μέλπω. Ανενόχλητοι και χαλαροί οι δύο κλέφτες ανεβαίνουν και στη σοφίτα για να κλέψουν. Εκεί, όμως, που ετοιμάζονται με τα τελευταία κλοπιμαία να κατέβουν κάτω, επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χήρα, μαζί με τις φίλες της και το γνωστό μέντιουμ Σαπφώ, για να καλέσουν το πνεύμα του μακαρίτη.
Ανεβαίνουν στη σοφίτα, γιατί εκεί είναι πιο δυνατό το "ενεργειακό πεδίο", όπως λέει η Σαπφώ, και οι δύο κλέφτες κρύβονται. Κατά τη διάρκεια της πνευματιστικής συγκέντρωσης και όταν το φως σβήνει, ακούγεται θόρυβος. Όταν το φως ξανανάβει, η Σαπφώ βρίσκεται νεκρή και οι κλέφτες είναι πεσμένοι στο πάτωμα με όλα τα κλοπιμαία. Πανικόβλητη η χήρα καλεί την αστυνομία. Ο Αστυνόμος Δαγκλής καταφθάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση, ενώ όλοι είναι μαζεμένοι στη σοφίτα. Θα τα καταφέρει; Ποια μυστικά θα αποκαλυφθούν;
Συντελεστές
Συγγραφέας: Γεωργία Χιόνη
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ελαίας - Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Αντιγόνη Τσαφή
Διεύθυνση Σκηνής: Χριστίνα Δρακακάκη
Οδηγοί Σκηνής: Μαρία Μπάεβα - Γαβριήλ Σφαιρόπουλος
Φροντιστήριο: Χριστίνα Δρακακάκη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Μουσική: Κωνσταντίνος Τσαφής
Κείμενα Προγράμματος: Δήμητρα Χατζημιχαηλίδη
Αφίσα - Πρόγραμμα: Κατερίνα Κελέσογλου
Εικαστικό Αφίσας: Αντιγόνη Τσαφή - Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Φωτό Παράστασης: Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Διανομή με σειρά εμφάνισης
Περικλής (Πέρι) Γιαλαμάς:         Νίκος Σπυρέλης
Αριστομένης (Μένιος) Μπάμπουρας:     Γιάννης Δόμβρος
Ζηνοβία Κομνηνού:             Άννα Κυρκιζιώτου
Μέλπω Καλούδη:                 Λαμπρινή Τερζή
Νάνσυ Τσαουσίδου:             Ρούλα Βουδουλάκη
Έρση Παπασκουφά:             Νικολέτα Μαρκοπούλου
Σαπφώ το Μέντιουμ:             Ελευθερία Τσαρτσάρη
Σεραφείμ Φάκας:                 Μάνος Μπατζόλης
Ζαχαρίας Δαγκλής:                 Ανδρέας Ελαίας
Επαμεινώντας Κομνηνός:             Δήμος Σιούλας

17. Αγαπητέ Θεέ του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ (Σεζόν 2008 - 2009)
ΕΡΙΚ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΣΜΙΤ ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΕ…
(Éric-Emmanuel Schmitt - Oscar et la Dame Rose)
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση Αχιλλέας Κυριακίδης
Διασκευή-Σκηνοθεσία Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Σκηνικά - Κοστούμια Αντιγόνη Τσαφή
Πρωτότυπη Μουσική Κωνσταντίνος Τσαφής
Ήχος Παύλος Ξανθόπουλος
Φώτα Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Πρόγραμμα - Αφίσα Κατερίνα Κελέσογλου
ΠΑΙΖΟΥΝ
Σοφία Ζοπόγλου
Δήμητρα - Γεωργία Ζηκούδη
Ελένη Παπαντωνίου
Διάνα Σεϊτανίδου
Στέλλα Παπαδοπούλου - Σγούρου
Αναστασία Λαμπρινού
Μελίνα Στεφανίδου
Κατερίνα Φλωρέντζη
Ευαγγελία Γεωργιάδου
Καλλιόπη Αναγνώστου
Κώστας Κωσταντινίδης
Μαρία - Χριστίνα Ζηκούδη
Ειρήνη Δινάκη
Φοίβος Τσελεκτσίδης
Δέσποινα Καψιτίδου
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ *
Κωνσταντίνος Τσαφής Πιάνο
Πέτρα Ελενίδου Βιολί
Παύλος Ξανθόπουλος Ακορντεόν
* (Ηχογραφημένα. Η Ηχογράφηση έγινε στο studio Nemesis, τηλ.  2510 232269  2510 232269 )

Σας έχει τύχει να ακούτε ένα τραγούδι, να διαβάζετε κάτι ή τέλος πάντων να συμβεί κάτι που απλά σας μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σας; Χωρίς πολλές αναλύσεις κτλ; Δείτε το «Αγαπητέ Θεέ» και θα καταλάβετε τι εννοώ. Το «Αγαπητέ Θεέ» δεν είναι έργο διασκεδαστικό, αντιθέτως, περιέχει οδύνη και θλίψη καθώς πρόκειται για επιστολές που στέλνει ένα άρρωστο παιδί στο Θεό. Είναι, όμως, μεγάλη η συγκίνηση που προσφέρουν αυτά τα γράμματα, κι ακόμα είναι η αίσθηση της συμμετοχής, η συμπάθεια που κατακλύζουν το θεατή και η γνώση ότι έξω από τον εαυτό μας υπάρχει και ο Άλλος, ο συνάνθρωπος που πονά και απελπίζεται, αλλά δεν δυστροπεί, παρά υπομένει ηρωικά και, γράφοντας στο Θεό, προσπαθεί να διατηρήσει την περηφάνια και τη νηφαλιότητά του.

18.Εχθρός του Ποιητή, νουβέλα του Γιώργου Χειμωνά (Καλοκαίρι 2009 - Αναλόγιο)
Συντελεστές:
Σκηνοθετική & Μουσική Επιμέλεια:
Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Ήχος - Φώτα:
Παύλος Ξανθόπουλος
Διανομή:
Έλενα Μήτρου
Χρύσα Μουστάκα
Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης

"Η Κυβέλη με αγιότητα. Με βούρκωμα μαρτυρικής μέριμνας και πίστης για τους ανθρώπους. Είπε τρέμοντας από καλοσύνη "η τέχνη είναι ό,τι απέμεινε από το Θεό" . "Ας αφήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους να έλθουν μόνοι τους προς αυτήν". Η Κυβέλη είναι η δίδυμη αδερφή μου. Θα έρθουν! λέει η Κυβέλη ευτυχισμένη. Ο αιώνας θα αγιασθεί από την τέχνη και ο κόσμος όλος θα αισθανθεί το μεγαλείο της και μονάχα εγώ απ'όλους τους ανθρώπους. Μονάχα εγώ την τελευταία ημέρα θα το ακούσω να δύει για πάντα εκείνο το μικρό λυπημένο σου ποίημα. Μ' αγκάλιασε και τώρα ήταν ξανά η Κυβέλη που ήξερα "Να λυπάσαι τους φόβους σου. Ποτέ μην τους ξεσκεπάσεις λυπήσου τους αγάπη μου. Άκουσε τους πώς κλαίν όλη την νύχτα κι ολόκληρο το όνειρο τραντάζεται από το κλάμα τους. " φώτα! Φώτα! Φώτα ! φώναξε σαν να πνιγόταν η Κυβέλη. Το σπίτι γέμισε αναμμένες λάμπες. Η Κυβέλη στάθηκε στην μέση του δωματίου κάτω από το φως ενός εκκλησιαστικού πολυελαίου. Καταρράχτης αστραφτερών κρυστάλλων έπεσε πάνω της. Δεν αντέχω άλλο το σκοτάδι είπε κατάκοπη. Ποιοί με όρισαν να γίνω εγώ το σκοτάδι που θα σε κρύβει λέει με θυμό. Με παράπονο με ένταση με κοιτάζει. "
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ 1990

19. “La Nona” του Ρομπέρτο Κόσα
Η Καινούρια Παραγωγή της Θεατρικής Μηχανής
Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου 2010 στο Αμφιθέατρο

Μια οικογένεια ιταλών μεταναστών στο Μπουένος Αϊρες, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '40. Η ανύπαντρη κόρη, τα δύο εγγόνια ο ένας μεροκαματιάρης με μια γυναίκα δυναμική και μία κόρη, κι ο άλλος εργένης, καλλιτέχνης της δεκάρας που αρνείται να ενταχθεί στο σύστημα και να δουλέψει. Ανάμεσά τους μια φιγούρα που στοιχειώνει την καθημερινότητά τους ακροβατώντας ανάμεσα στο τραγικό και στο γελοίο: η Νόνα (σ.σ. Η Γιαγιά). Για τον 75χρονο συγγραφέα της, τον Αργεντινό και άγνωστο ως σήμερα στην Ελλάδα Ρομπέρτο Κόσα, η εκατονταετής γιαγιά ορίζεται από το κλίμα τρόμου που επικρατούσε στην Αργεντινή του '77. Για εμάς τους υπόλοιπους, ταυτίζεται με κάτι διαχρονικότερο: την εξουσία. Η υπόθεση είναι φαινομενικά απλή, γλαφυρή, αστεία, ίσως και γκροτέσκα. Στην Αργεντινή, μια οικογένεια Ιταλών μεταναστών, υποφέρει από την ακατάσχετη λαιμαργία της εκατόχρονης γιαγιάς, η οποία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες φαγητού, σε σημείο που να οδηγήσει την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο. Η οικογένεια επιχειρεί να την ξεφορτωθεί με διάφορους τρόπους, αλλά αποτυγχάνει και, στο τέλος, ξεκληρίζεται, ενώ η Νόνα συνεχίζει ακάθεκτη να καταβροχθίζει γλυκοπατάτες και σοκολάτες. Το έργο όμως έχει πολλαπλές αναγνώσεις, και καταδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο τις ποικίλες μορφές και τις καταστροφικές συνέπειες της απληστίας. Οι πρωταγωνιστές καταρρακώνονται και αγγίζουν τα όρια του εξευτελισμού και της ηθικής κατάπτωσης, ενώ η άπληστη Νόνα επιβιώνει αλώβητη. Παράλληλα, αναδεικνύεται και η φρίκη της παρασιτικής ζωής μέσα από τον χαρακτήρα του Τσίτσο, ο οποίος ζει εις βάρος όλων και μηχανεύεται τα πιο απίθανα πράγματα, προκειμένου να μην δουλέψει. Η Ανυούλα, το μόνιμο θύμα βλέπει να τον άντρα που αγαπά να παντρεύεται τη μάνα της, επειδή εποφθαλμιά την - ανύπαρκτη - περιουσία της. Και τελικά να καταστρέφεται και αυτός. Η οικογένεια διατυμπανίζει την ηθική της, αλλά υποκρίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι η μικρή Μάρθα κερδίζει την ζωή της από την πορνεία -παράλληλα ο πατέρας της δέχεται τη οικονομική συνεισφορά της στην οικογένεια. Όλοι επιχειρούν να βγάλουν τη Νόνα από τη μέση, μηχανευόμενοι κάθε απίθανο κόλπο, αλλά υποστηρίζουν πως παραμένουν ηθικοί - και δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με άλλο τρόπο. Η μόνη που ορθώνει το ανάστημά της είναι η Μαρία, η οποία αποκαλεί τον Τσίτσο αποτυχημένο και σε διάφορες περιστάσεις εξεγείρεται - και είναι η μόνη που επιβιώνει, αφού χάσει και τον άντρα και την κόρη της. Οι διάλογοι είναι πολύ επιτυχημένοι, και αφήνουν την αίσθηση της ιλαροτραγωδίας και μια πολύ πικρή γεύση στο τέλος. Σε πρώτη ανάγνωση παρακολουθούμε μια σπαρταριστή κωμωδία. Στην ουσία όμως, πρόκειται για ένα φριχτό δράμα…
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία             Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια     Αντιγόνη Τσαφή
Κατασκευή Σκηνικών -
Μακέτα             Μάνος Μπατζόλης
Διεύθυνση Σκηνής         Νίνα Σαββίδου
Οδηγός Σκηνής         Γιώτα Στεφανίδου
Φροντιστήριο         Ντορέτα Πανταζή
Αφίσα-Πρόγραμμα         Κατερίνα Κελέσογλου
Επιμέλεια Προγράμματος     Δήμητρα Χατζημιχαηλίδη
Φωτισμοί             Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης
Μουσική Επιμέλεια         Νίκος Σπυρέλης
Ήχος                 Παύλος Ξανθόπουλος
Μακιγιάζ             Φωτεινή Φραγκίδου
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)
Νόννα             Ρένα Πολίτου
Μαρία             Βιβή Ελευθεριάδου
Ανυούλα             Ελευθερία Τσαρτσάρη
Τσίτσο             Κώστας Αναγνώστου
Μάρτα             Λιάνα Αντεδάκη    
Καρμέλο             Νίκος Σπυρέλης
Δον Φρανσίσκο         Ανδρέας Ελαίας

20. Γυναίκα Χωρίς Προκαταλήψεις του Άντον Τσέχωφ  
Πατινάζ στον πάγο, έρωτας, μυστικά και η μεγάλη αποκάλυψη!!!!

Παίζουν :
Βιβή Θεοδωρίδου, Μαριέλλα Κωνσταντινίδου, Ιωάννα Τραχανοπούλου, Ξένια Παπαμιχαήλ, Σοφία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κατσάνη, Σμαρώ Μελαδιανού, Παναγιώτης Παπάζογλου, Βάλια Δάτσαλη

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ελαίας
Χορογράφος: Δέσποινα Παπαδοπούλου

21. Η Συμβουλή του Άντον Τσέχωφ
Θέμα : το χρωστούμενο

Μεσολάβηση, μεσιτεία, μεσολαβητής, μεσάζων, μεσίτευση, μεσολαβητικός, μεσίτης, μεσολαβών, μίζα..........τόσες λέξεις.....μία έννοια! Τότε και τώρα και πάντα. Και εμείς θεατές ή εμπλεκόμενοι, κριτές μιας αδιέξοδης κατάστασης δικής μας παραγωγής! Άντε! αύριο πάλι!
Τους ρόλους μοιράζονται : Αντεδάκη Λιάνα, Σπύρου Μαλβίνα, Δαμιανίδου Βασιλική
Με την ηθική υποστήριξη και σκηνοθετική καθοδήγηση της Τσαρτσάρη Ελευθερίας.

22. Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο του Παύλου Μάτεσι

Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο, θεατρικό έργο που αποτελείται από δύο μέρη, εντάσσεται στην πρώιμη δημιουργική περίοδο του συγγραφέα και είναι ίσως η πιο επιτυχημένη θεατρική σύνθεση της πρώτης αυτής φάσης. Παραστάθηκε για πρώτη φορά στη «Νέα Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου το 1973. Στην αρχή του έργου, την υπόθεση του οποίου παρουσιάζουμε σύντομα, βρίσκουμε τον κεντρικό αντιήρωα Αντωνάκη στο καθιστικό του σπιτιού του να πίνει και να συζητά με ένα φίλο. Η γυναίκα του απουσιάζει, καθώς παραβρίσκεται στην ανακοίνωση της διαθήκης της μητέρας της, που πέθανε πρόσφατα. Σταδιακά, αποκαλύπτεται το μαρτύριο που βιώνει επί χρόνια ο Αντωνάκης. Η πεθερά του, η σύζυγός αλλά και η ψυχοκόρη του σπιτιού Θεώνη τον βρίζουν και τον κακομεταχειρίζονται. Καθώς ο πρωταγωνιστής αναπολεί το παρελθόν πληροφορούμαστε για τη ζωή του: σε νεαρή ηλικία οι γονείς του τον φέρνουν στην πρωτεύουσα, για να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο. Ζει οικότροφος σε μια οικογένεια, την κόρη της οποίας παντρεύεται. Δε γνωρίζει ποτέ τον έρωτα μονάχα το φόβο της θηριώδους πεθεράς, της ανέραστης συζύγου που αποδεικνύεται υιοθετημένη και της αυστηρής παρακόρης. Έχοντας παραιτηθεί από τη ζωή και την ανδρική του υπόσταση, τολμά να επαναστατήσει και να φερθεί όπως πραγματικά επιθυμεί μονάχα μια φορά. Αυτοκτονεί.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια Αντιγόνη Τσαφή
Video Art Μάνος Μπατζόλης
Εικονολήπτης Θεόδωρος Ξυδάς
Διεύθυνση Σκηνής Νίνα Σαββίδου
Οδηγός Σκηνής Βιβή Θεοδωρίδου
Φροντιστήριο Κωνσταντίνα Κατσάνη
Αφίσα-Πρόγραμμα Κατερίνα Κελέσογλου
Φωτισμοί Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης
Πρωτότυπη Μουσική Κωνσταντίνος Τσαφής
Ήχος Παύλος Ξανθόπουλος
Μακιγιάζ Φωτεινή Φραγκίδου
Δημόσιες Σχέσεις Μαρία Κλωνάρη
Διανομή
Κύριος Αντωνάκης Νίκος Σπυρέλης
Φίλος του Ανδρέας Ελαίας
Θεώνη Ρένα Πολίτου
Ένας παπάς Δήμος Σιούλας
Κύριος Ραμόν Νοβάρο Μίνος Ρακιντζής
Μία γιατρός Μαριέλα Κωνσταντινίδου
Λοχίας Κωνσταντίνος Αναγνώστου
Μητέρα του Αντωνάκη Λιάνα Αντεδάκη
Πατέρας του Παναγιώτης Παπάζογλου
Ναύτης Δημήτρης Κουκιάς
Αγγελάκι Μάριος – Ευτύχιος Ντουμπουρίδης
Αρχάγγελος Γλύκα Σαμουργκάση
Γυναίκα του Αντωνάκη Ελευθερία Τσαρτσάρη
Πεθερά του Βιβή Ελευθεριάδου
Πεθερός του Χρήστος Βενέτης

23. Μονόλογοι απ’ τη Γάζα (Συλλογικό)

Το Εφηβικό Τμήμα της Θεατρικής Μηχανής παρουσιάζει το συλλογικό έργο: «Μονόλογοι απ’ τη Γάζα», στο Δημοτικό Ωδείο (Αίθουσα Γ. Παπαϊωάννου), το Σάββατο 14/5/2011, στις 9.00μ.μ.
"....τα όνειρα, η ασφάλεια, η ελπίδα και το μέλλον είναι λέξεις που χάνουν το νόημά τους σε μια πόλη που σκοτώνει και το παραμικρό όνειρο..."(Άνας μαθητής 15 χρονών, από τη Γάζα).
"...θα ήθελα να ζω σε μια δημοκρατική κοινωνία, με νόμους, με ειρήνη και με είκοσι κινηματογράφους, για να πηγαίνω να βλέπω ταινίες, να πετάω με τη φαντασία μου και να ονειρεύομαι..." (Ραουάντ μαθήτρια 13 χρονών, από τη Γάζα).
Από τον Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010, με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου, νέοι και νέες 13-17 ετών στη Γάζα της Παλαιστίνης επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 2008. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Αουγκούστο Μποάλ, της Δραματοθεραπείας και των Αφηγήσεων-Παραμυθιών.
Οι Μονόλογοι των μαθητών από τη Γάζα μεταφράστηκαν στα ελληνικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καβάλας το Σάββατο 14/5/2011, στις 9.00μ.μ..
Η παρουσίαση των μονολόγων θα γίνει από μαθητές, νέους ηθοποιούς της Θεατρικής Μηχανής. Η εκδήλωση ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη, εθελοντική προσφορά και εργασία και η είσοδος κοστίζει 5€.
Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στην Παιδόπολη Καβάλας «Αγ. Γεώργιος».
Η Ταυτότητα της Παράστασης:
Συντελεστές
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
Επιμέλεια Σκηνογραφίας: Αντιγόνη Τσαφή
Μουσική: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Παίζουν οι μαθητές:
Δήμητρα Κουλαξίζη
Κατερίνα Φλωρέντζη
Δήμητρα Βογιατζόγλου
Χριστίνα Μίσιου
Λαμπρινή Μίγγου
Νίκος Παρασχίδης
Τόλης Ατζεμιδάκης
Ανδρέας Σιαφάκας
Γεράσιμος Γιοβανάκης
Φοίβος Τσελεκτσίδης – Σωτηριάδης

24. A U T O S T O P της Γιούλης Αποκατανίδου

Σημείωμα Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θεατρικής Μηχανής
Όταν η Γιούλη Αποκατανίδου, στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, μου πρότεινε το ανέβασμα του κειμένου της από τη Θεατρική Μηχανή, ένιωσα ιδιαίτερα κολακευμένος. Όχι μόνο διότι η Γιούλη είναι φίλη, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά επειδή, τρία χρόνια πριν, είχα δει το πρώτο της πόνημα επί σκηνής, το «Αυτός, Αυτή & Αυτοί» και είχα μείνει έκπληκτος απ’ τη μαεστρία της γραφής της, απ’ τη μελέτη της στον «έσω» κόσμο των ηρώων της, απ’ τη ρεαλιστική – όσο και σουρεαλιστική – απεικόνιση των, στη φαντασία της, δρώμενων. Όλα εκείνα είχαν αποτυπωθεί επί σκηνής με άριστο τρόπο. Και σ’ αυτό δε συνέβαλλε μόνο η αριστοτεχνική γραφή της Γιούλης αλλά και η ευφάνταστη σκηνοθεσία του Christopher Baka. Τρία χρόνια μετά, το ίδιο δίδυμο (Αποκατανίδου στο Λόγο και Baka στην Πράξη) είναι πάλι εδώ! Autostop ή αν θέλετε Οτοστόπ! Ένα έργο βαθύτατα Ελληνικό – Καβαλιώτικο – ένα έργο που εντρυφά στα κατάβαθα της ψυχής του Έλληνα, έτσι όπως εμείς τον ξέρουμε, ένα έργο βαθύτατα ανθρώπινο, κωμικό, τραγικό, ρεαλιστικό. Με υπερρεαλιστικές σκηνές που αντικατοπτρίζουν, μεγιστοποιημένες, το παρόν της σύγχρονης πραγματικότητας και/ή το μέγεθος της ανθρώπινης βλακείας. Ένα έργο που αποτυπώνει πλήρως κενά και αδιέξοδα, δοξασίες και προκαταλήψεις, υπερμεγέθη «Τίποτα» και εύγευστα «Καθημερινά». Ένα «έργο» που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, στην καθεμιά μας. Όταν κλείνουμε τα μάτια, είμαστε εμείς στο τιμόνι, είμαστε εμείς που κάνουμε οτοστόπ, είμαστε εμείς που κρίνουμε και κρινόμαστε. Όχημα όλων μας, οι υπέροχοι ηθοποιοί μας, οι συντελεστές πίσω απ’ αυτούς, το αγαπητό κοινό. Εσείς! Η Θεατρική Μηχανή, πιστή στο κοινό της εδώ και δώδεκα χρόνια, μ’ αυτήν την 24η παραγωγή της, σας καλωσορίζει στον φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Ωδείου και σας εύχεται καλή ψυχαγωγία! Και μην ξεχνάτε: «Δεν είναι για όλους. Δεν είναι για λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά!»*
*William Shakespeare

Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης


Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η ζωή μας μοιάζει με οτοστόπ. Από το «σαλόνι της» περνάνε άνθρωποι αφήνοντας μας χαρά, θλίψη, χαμόγελο και πολλές φορές, δάκρυα. Ορισμένοι παραμένουν πολύ, άλλοι πάλι φεύγουν νωρίς. Μοιραζόμαστε το ταξίδι μας μ΄ αυτούς που επιλέγουμε ή μ΄ αυτούς που κατά σύμπτωση βρέθηκαν στο δρόμο μας. Μέσα στο ασταμάτητο τρέξιμο και στο θόρυβο των γεγονότων και των ανθρώπων δε μπορούμε ή, μερικές φορές, δεν θέλουμε να σταματήσουμε για ένα λεπτό και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας:
- Ποιοι είμαστε;
- Ποιος είναι ο κόσμος μας;
Κι αν εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να αφήσουμε στα παιδιά μας λίγο καλύτερο τον κόσμο απ΄ ότι τον βρήκαμε.
Christopher Baka

Σημείωμα Συγγραφέως
Όλη η πορεία μας στη ζωή είναι ένα αδιάκοπο οτοστόπ.
Βγαίνουμε στο δρόμο, απλώνουμε το χέρι και σταματάμε ανθρώπους , σκιές και λάθη. Οι σκιές μας εγκαταλείπουν κι εμείς τις κυνηγάμε μάταια, τα λάθη... συνήθως υπάρχουν για να τα ξανακάνουμε, οι άνθρωποι όμως; Όλοι αυτοί γύρω που μας μοιάζουν και είναι τόσο αλλιώτικοι από μας; Όλοι αυτοί που μας κρίνουν και τους κρίνουμε; Τους βάζουμε στη ζωή μας ή εισβάλλουν στα καλά καθούμενα και μας υπενθυμίζουν κουνώντας το δάχτυλο ότι ο εαυτούλης μας τελικά δεν είναι και τόσο μοναδικός. Όταν μάθουμε καλά αυτό το πρώτο μάθημα, τότε αρχίζουμε απ΄ τη μια να «κλέβουμε» μικρά – μικρά πραγματάκια απ΄ τον καθένα κι απ΄ την άλλη να χαριζόμαστε με πρωτόγνωρη ευκολία. Υπάρχουν όμως κι οι άλλοι. Αυτοί που δεν έχουν τίποτα πολύτιμο να τους κλέψουμε κι εμείς, τίποτα ακριβό για να τους χαρίσουμε. Αυτοί θαρρώ είναι κι οι περισσότεροι. Η ανάγκη όμως να κάνουμε το ταξίδι μας λιγότερο επίπονο είναι τόσο μεγάλη κι όλοι εμείς τόσο ευάλωτοι στη μοναξιά που χωρίς δεύτερη σκέψη σταματάμε τα «ξένα αυτοκίνητα»… και ρισκάρουμε… ή που θα χάσουμε πολλά ή που θα γεμίσει η καρδιά μας με θαύματα…
Γιούλη Αποκατανίδου

Συντελεστές

Σκηνοθεσία
Σκηνογραφία
Μουσική επιμέλεια                           Christopher Baka
Ηχητικά εφέ & Φωτισμοί
Video λήψεις

Βοηθός σκηνοθέτη Γιούλη Αποκατανίδου
Ενδυματολόγος Έλενα Χωματά
Φροντιστής Μανόλης Κατσικούλης
Μακιγιάζ Μαριλίζα Ζέκου
Φώτα Παύλος Ξανθόπουλος
Ήχος Σάντυ Παπαδοπούλου
Photo Αφίσας Βαγγέλης Φέρελης Αφίσα – Πρόγραμμα Κατερίνα Κελέσογλου
Φωτο Φ.Ο.Κ.
Διεύθυνση Παραγωγής Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης

Διανομή ( με σειρά εμφάνισης )

FILM CREW
Σκηνοθέτης Ανδρέας Ελαίας
Βοηθός σκηνοθέτη Βιβή Θεοδωρίδου
Cameraman Δημήτρης Κουκιάς
Τεχνικός Νικηφόρος Θωμαΐδης
Ηχολήπτρια Σάντυ Παπαδοπούλου
Μακιγιέζ Αγγελική Λαδά
Βοηθός τεχνικού Γιούλη Αποκατανίδου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Άλκης Δημήτρης Καγιάσας
Ιωάννα Κωνσταντίνα Κανδυλίδου
Σούζυ Μαριέλα Κωνσταντινίδου
Μαρίκα Ρένα Πολίτου
Θανάσης Δήμος Σιούλας
Άρης Νίκος Παρασχίδης
Τροχονόμος Μπάμπης Καρανλίκ
Αξιωματικός Παναγιώτης Ανθόπουλος
Παπάς Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης
Στράτος Νικηφόρος Θωμαΐδης
Μάντυ Έλενα Χωματά
Φωνή Σάκη Νικηφόρος Θωμαΐδης
Κινέζα Αγγελική Λαδά
Βασιλική Ελευθερία Τσαρτσάρη
Βιολέτα Ιάσμη Μαντζουράνη
Νίκος Παναγιώτης Ανθόπουλος

25. Νεκρός Ξανά… του William Mastrosimone

Το εφηβικό τμήμα της Θεατρικής Μηχανής παρουσιάζει το έργο του William Mastrosimone, «Νεκρός Ξανά…». Βασίζεται στο κοινωνικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα William Mastrosimone, με τίτλο “Bang, Bang You're Dead”.

Τα βλαστάρια της Θεατρικής Μηχανής ετοιμάζουν την επάνοδο τους στο σανίδι, προβάροντας από το Γενάρη στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας», πάνω στο βραβευμένο με “Daytime Emmy Award” κοινωνικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα William Mastrosimone, με τίτλο “Bang, Bang You're Dead”. Τα «Θεατρικά Μηχανάκια» επέλεξαν για την παράσταση τους τον ελληνικό τίτλο «Νεκρός Ξανά» και μάλιστα συνεργάστηκαν από κοινού για την μετάφραση του κειμένου από τα αγγλικά στα ελληνικά. (Θυμίζουμε πως το εφηβικό τμήμα της Θεατρικής Μηχανής εδώ και πέντε χρόνια παρακολουθεί μαθήματα εξάμηνης διάρκειας ανά έτος με το ένα τρίμηνο να είναι αφιερωμένο στο θεωρητικό μέρος (μέθοδος Στανισλάφσκι, παντομίμα, αυτοσχεδιασμός κ.α.) και το άλλο τρίμηνο στο πρακτικό μέρος μέσα από το ανέβασμα μιας παράστασης.).

Το έργο του Mastrosimone, βασίζεται σε ένα αληθινό συμβάν που έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1998. Ουσιαστικά πρόκειται για το μακελειό που προκάλεσε ένας έφηβος μαθητής ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο γονείς του, αλλά και πέντε συμμαθητές του. Ο συγγραφέας τοποθετεί τον νεαρό μακελάρη σε μια φυλακή, μαζί με τα φαντάσματα αυτών που σκότωσε τα οποία τον ρωτούν γιατί έστρεψε το όπλο απάνω τους και αφαίρεσε τη ζωή τους. Πέραν αυτού όμως τα ερωτήματα επεκτείνονται και φωτίζουν το γιατί ένα νέο παιδί προέβη σε μια αποτρόπαιη ενέργεια, τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε μια τόσο φρικτή πράξη και ποιες καταστάσεις οικογενειακές, κοινωνικές και άλλες του όπλισαν το χέρι, δείχνοντας πως τίποτε δεν είναι τόσο απλό και τίποτε δεν είναι όπως δείχνει…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Αντιγόνη Τσαφή
ΗΧΟΣ Παύλος Ξανθόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ Νίκος Σπυρέλης
ΑΦΙΣΑ Κατερίνα Κελέσογλου

ΠΑΙΖΟΥΝ

ΑΛΕΞΗΣ Δημήτρης Κουκιάς
ΜΙΧΑΛΗΣ Ανέστης Μορφίδης
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κατερίνα Φλωρέντζη
ΜΑΤΟΥΛΑ Σοφία Εμμανουηλίδου.
ΤΖΕΝΗ Αναστασία Τσανουσίδου
ΕΜΙΛΥ Δήμητρα Κουλαξίζη

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ (ηχογραφημένα)

Ελευθερία Τσαρτσάρη, Άγγελος Τσανάκας, Βιβή Θεοδωρίδου, Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης, Αντιγόνη Τσαφή, Παντελής Ασλανίδης.

26. Παράνοια του Christopher Baka
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΠΑΚΑ:
ΠΟΙΗΜΑΤΑ /ΚΕΙΜΕΝΑ /ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ /ΗΧΟΣ /ΦΩΤΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΣΑ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ - ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΠΑΚΑ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΓΙΟΥΛΗ ΑΠΟΚΑΤΑΝΙΔΟΥ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΑΦΗ
ΦΩΤΑ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΛΑÏΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΒΙΒΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΔΙΑΝΟΜΗ
ΚΛΟΟΥΝ 1 - ΓΙΟΥΛΗ ΑΠΟΚΑΤΑΝΙΔΟΥ
ΚΛΟΟΥΝ 2 - ΕΛΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΙΒΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΛΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΤΣΑΚΙΔΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ
ΙΑΣΜΗ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ
ΜΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚAΓΙΑΣΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΡΜΑΤΖΙΔΟΥ

27. Λάθος Ασανσέρ του Δημήτρη Κεραμέως

Τι ακριβώς είναι η αισθησιακή παραζάλη που νοιώθει κανείς παρακολουθώντας δωρεάν και απευθείας τη σταδιακή εκμηδένιση ενός ανθρώπου; Ο Ευτύχιος είναι ένας επιτυχημένος διαφημιστής. Μέχρι που κλείνεται, κατά λάθος, σε έναν ανελκυστήρα μιας πολυκατοικίας. Από εκείνη τη μέρα αρχίζουν τα δεινά του. Η ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας τον κρατά έγκλειστο για τρεισήμισι εβδομάδες. Κι έτσι αυτός που είχε διαπρέψει στο να σκηνοθετεί τα φαινόμενα και να δημιουργεί εντυπώσεις, αυτός που δεν είχε ποτέ του διστάσει, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, να κρίνει τους ανθρώπους από το παρουσιαστικό τους, είναι σήμερα ο ίδιος θύμα αυτών των εντυπώσεων. Τον αψηφούν διότι βλέπουν μέσα στα μάτια του την απόγνωση, όπως παλιά του έκαναν τεμενάδες διότι η επιτυχία διαβαζόταν στο θριαμβευτικό του χαμόγελο. Να βλέπεις ότι είσαι έρμαιο του αυθαίρετου και του τυχαίου, τη στιγμή που διαθέτεις μια λογική που δουλεύει ρολόι, μια αντίληψη σε πλήρη ετοιμότητα και ευρυθμία, και που δεν παύει ποτέ να λειτουργεί, είναι να τρελαίνεσαι. Θα τρελαθεί ο Ευτύχιος ή θα αποδράσει; Η κατάληξη, επί σκηνής.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία                 Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια         Αντιγόνη Τσαφή
Μουσική – Ηχητικά Εφέ         Christopher Baka
Φωτισμοί                 Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης
Διεύθυνση Σκηνής             Βιβή Θεοδωρίδου
Οδηγός Σκηνής            Ρένα Πολίτου
Φροντιστήριο             Σία Μακρίδου
Αφίσα-Πρόγραμμα             Κατερίνα Κελέσογλου
Ήχος                     Σάντυ Παπαδοπούλου
Φώτα                     Παύλος Ξανθόπουλος
Δημόσιες Σχέσεις            Ντορέτα Πανταζή

Διανομή
Ευτύχιος                 Παναγιώτης Ανθόπουλος
Ευτυχία                Ελευθερία Τσαρτσάρη
Υπηρέτρια                Σμαρώ Μελαδιανού
Ταχυδρόμος                Παναγιώτης Παπάζογλου
Θυρωρός                Άγγελος Τσανάκας
Θυρωρίνα                Μαριέλλα Κωνσταντινίδου
Ανιψάκι                Κυριάκος Κουκιάς
Καλόγρια 1                Βιβή Θεοδωρίδου
Καλόγρια 2                Κωνσταντίνα Κατσάνη
Μάγειρας                Δήμος Σιούλας
Κυρία στο πάρτι            Σία Μακρίδου
Νεαρός στο πάρτι             Ιορδάνης Καλαϊτζίδης

28. Φρικαντέλα του Ευγένιου Τριβιζά

«Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Αντιγόνη Τσαφή
ΗΧΟΣ Παύλος Ξανθόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ Νίκος Σπυρέλης
ΑΦΙΣΑ Κατερίνα Κελέσογλου

ΠΑΙΖΟΥΝ

Δημήτρης Κουκιάς
Κατερίνα Φλωρέντζη
Σοφία Εμμανουηλίδου.
Αναστασία Τσανουσίδου
 Δήμητρα Κουλαξίζη
Κυριάκος Κουκιάς
Νεφέλη Λαδά
Ανδρέας Σωτηρίου
Παναγιώτης Αποστολίδης
Νικολέτα Ζαρίφογλου

29. Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία

«Μια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες. Πολεμούσε, εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί...»

Ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους• μια απάντηση κα μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά μας. Μιλώντας για τις «σκουριασμένες πανοπλίες» μας που (νομίζουμε πως) μας προφυλάσσουν από τον πόνο τον οποίο μας προξενούν οι άλλοι, ο Ρόμπερτ Φίσερ δμιουργεί μια ταξιδιωτική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη στο «γνώθι σαυτόν». Γεμάτος χιούμορ, Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία μας καλεί να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ανασάνουμε βαθιά και να γελάσουμε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Αντιγόνη Τσαφή
ΗΧΟΣ Παύλος Ξανθόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ Νίκος Σπυρέλης
ΑΦΙΣΑ Κατερίνα Κελέσογλου

ΠΑΙΖΟΥΝ

Δημήτρης Κουκιάς
Κατερίνα Φλωρέντζη
Σοφία Εμμανουηλίδου.
Αναστασία Τσανουσίδου
 Δήμητρα Κουλαξίζη
Κυριάκος Κουκιάς
Νεφέλη Λαδά
Ανδρέας Σωτηρίου
Παναγιώτης Αποστολίδης
Νικολέτα Ζαρίφογλου

5.    ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Θεατρική Μηχανή (εφηβικό εργαστήρι) έγινε αποκλειστικός χορηγός της παράστασης που ετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά της «Αγ. Μαρίνας» (2002).
Χορήγησε όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις της στην «Πνοή» (2008).
Χορήγησε όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις της στο «Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας» (2009).
Χορήγησε όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις της στην «Αγ. Μαρίνα»  (9 & 10/4/2010).
Χορήγησε όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις της στην «Παιδόπολη Καβάλας, ο Αγ. Γεώργιος» (2011).
Χορήγησε όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις της στο «Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας» (2012).
Πήρε μέρος στα θεατρικά φεστιβάλ Ορεστιάδας (2000 & 2001), Βέροιας (2002), Νεάπολης Θεσσαλονίκης (2008) και Καρδίτσας (2012) αποσπώντας σημαντικά βραβεία για την Καβάλα.
Πήρε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας (2007).
Διοργάνωσε Έκθεση Ζωγραφικής του Κέντρου Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας μέσω της Τέχνης, «Άκεσα» (2008 & 2009).

Βραβεία
*1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Ορεστιάδα):
2ο Βραβείο Αρτιότερης Παράστασης: O Αι Βασίλης Ήταν Σκέτη Λέρα
1ο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου (Ανδρέας Ελαίας): O Αι Βασίλης Ήταν Σκέτη Λέρα
*2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου(Ορεστιάδα):
Συμμετοχή ανάμεσα σε 30 σχήματα (επελέγησαν 6): Μήδεια
Έπαινος Γυναικείου Ρόλου (Πέπη Κοντίδου): Μήδεια
Ειδικός Έπαινος για το πρόγραμμα της παράστασης: Μήδεια
*3ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Βέροια)
2ο Βραβείο Αρτιότερης Παράστασης: Αυλαία και πάμε...
Βραβείο Κοινού: Αυλαία και πάμε...
1ο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου (Δημοσθένης Σιούλας): Αυλαία και πάμε...
2ο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου (Έφη Κωνσταντινίδου): Αυλαία και πάμε...
*4ο φεστιβάλ Νεάπολης (Θεσσαλονίκης)
Βραβείο Παρουσίας και Ερμηνείας: Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα
*28o Φεστιβάλ Καρδίτσας
1ο Βραβείο B' Ανδρικού Ρόλου (Ανδρέας Ελαίας): Autostop
Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου: Autostop
Γ' Βραβείο Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων: Autostop

6.    ΕΔΡΑ & e-mail
Δαγκλή 5, 65403, Καβάλα
Γραφεία: Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας»
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6932 967507
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.theatermachine.gr