3η Θεατρική Κατασκήνωση

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Καβάλας  συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο και διοργάνωσε την 3η Θεατρική κατασκήνωση
στις 20- 27 Αυγούστου 2017 στον ίδιο χώρο με τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή στην Ευρωκατασκήνωση Θάσου.

 

 
Η 3η θεατρική κατασκήνωση του ΘτΠ ολοκληρώθηκε με επιτυχία αλλά και πολλά εφόδια για όσους την παρακολουθήσαμε. Το φετινό θέμα της "Η υποκριτική στον χρόνο - από το αρχαίο στο σύγχρονο θέατρο", ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους.Ευχαριστούμε την Χρύσα Τσουμάνη για την διδασκαλία και την Marilena Kapolla για την φιλόξενη διαμονή μας στον μοναδικό χώρο της Ευρωκατσκήνωσης Θάσου. Περισσότερο όμως ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια μας και έρχονται από από όλη την Ελλάδα για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε, να βιώσουμε. Εις το επανειδίν.

----------

Οι στόχοι μας είναι οι πάντα οι ίδιοι. Η Εκπαίδευση, η γνωριμία και η συναναστροφή με ανθρώπους που έχουμε τις ίδιες ή και διαφορετικές ανησυχίες, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ανθρώπους από άλλες περιοχές και άλλες κουλτούρες και φυσικά η ώθηση ενός βήματος πιο μπροστά σε ότι έχει σχέση με το θέατρο, με βασικό σκοπό να γίνουμε πρώτα καλοί θεατές.


Η θεατρικές κατασκηνώσεις του ΘτΠ της Καβάλας δεν απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ηθοποιούς ή ανθρώπους που έχουν κάποια σχέση με το θέατρο, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τι «συμβαίνει» στις συναντήσεις μας, να γνωρίσουν έναν νέο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας, μαθαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο, τους καλύτερους στο είδος τους και στον καλύτερο χώρο.


Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής της Θεατρικής Κατασκήνωσης δεν έγινε τυχαία. Η Θάσος, το καταπράσινο νησί με τις γαλάζιες θάλασσες και τις χρυσαφένιες παραλίες, με την αύρα του καθαρού αέρα που ξεκινάει από τα πανέμορφα βουνά και καταλήγει στην απέραντη θάλασσα, συνδυάζει με τον ωραιότερο τρόπο ότι χρειαζόμαστε για να ανοίξουμε τις ψυχές μας και να αφήσουμε το μυαλό μας να ταξιδέψει, να γνωρίσει να ονειρευτεί.


Επίσης η Θάσος είναι εύκολη πρόσβαση αφού από το λιμάνι της Καβάλα η διαδρομή με φερυ είναι 1ώρα και 20’, ενώ από το λιμάνι της Κεραμωτής είναι μόλις 30’. Επίσης δρομολόγια πραγματοποιούνται από το λιμάνι της Καβάλας και με «δελφίνι» το οποίο μειώνει κατά πολύ τον χρόνο του ταξιδιού.


Ο χώρος της ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΘΑΣΟΥ βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, μέσα στο δάσος με θέα την πρωτεύουσα του νησιού και το απέραντο γαλάζιο. Σε ένα άψογο και λειτουργικό χώρο, με ανθρώπους που κάνουν το καλύτερο ώστε η διαμονή στον χώρο τους να είναι αξέχαστη εμπειρία.
Την χρονιά αυτή θα έχουμε μαζί μας στο εκπαιδευτικό κομμάτι την κα Χρύσα Τσουμάνη απόφοιτο της δραματικής σχολής του "Διομήδη Φωτιάδη" και απόφοιτο επίσης του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χρύσα Τσουμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Δημοτικής εκπαίδευσης στο ΑΠΘ και παράλληλα υποκριτική στη Δραματική Σχολή "Ανδρέα Βουτσινά" όπου και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, αρχαίου δράματος, κινησιολογίας, σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού. Από τον Αύγουστο του 2010 μετακόμισε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή "Διομήδη Φωτιάδη". Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη του Γ. Καραμίχου. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις με την Πειραματική Ομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης "Απόντες": «Μαμά, πέτα τη βόμβα» του Θανάση Τσολάκη, (5/2012) για το πρώτο πολιτικό φεστιβάλ του Eliart, «Η επίσκεψη» της Στέλλας Παπαχρήστου (5/2009), “The game”, υπό την επίβλεψη του Ακη Δήμου (4/2009), «The dark side of a fairytale», συρραφή κειμένων, (5/2008), «Ναι» της Μαργαρίτας Καραπάνου, (5/2007), βραβείο σκηνοθεσίας στο 4ο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Νεάπολης. Eχει σκηνοθετήσει τις εξής θεατρικές παραστάσεις: "Περί απώλειας" Ιούλης 2012, "Μήδεια του Μποστ" Ιούλης 2013, "Απόψε σχεδιάζουμε...αυτό" Φεβρουάριος 2014, "Ο μικρος πριγκιπας" Απρίλης 2015, "Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας" Ο. Σαιξπηρ Απρίλης 2016 καθώς και χορευτικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα: «Από την παράδοση στην παράσταση-τα βιωματικά χοροστάσια και οι αναπαραστάσεις τους» (Ιούνης 2011), τη μουσικοχορευτική-θεατρική παράσταση «Γυναίκα ελικοβλέφαρη, γυναίκα αγαπημένη» (Μάρτης 2013 Θέατρο Βάρης, Οκτώβρης 2013 Γρυπάρειο Μυκόνου, Ιούνης 2014 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη) και το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βάρης «Τα Ορέστεια» (Ιούλης 2014). Επίσης έχει σκηνοθετήσει παιδικές παραστάσεις σε σχολεία: «Ο μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, διασκευή Μίμη Κουγιουμτζή, (6/2011), «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας», William Shakespeare, (6/2012), «Μια γιορτή στου Νουριάν», V. Ludwid, (6/2013).

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


Σεμινάριο Υποκριτικής
(Αρχαίο Δράμα- Αυτοσχεδιασμός)


«Ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή και όλοι, άντρες και γυναίκες, απλά ηθοποιοί.
Έχουν τις εισόδους τους και τις εξόδους τους. Και ο κάθε άνθρωπος στον καιρό του παίζει πολλούς ρόλους,
καθώς οι πράξεις όπου εμφανίζεται είναι οι εφτά ηλικίες»

Γουίλιαμ Σαίξπηρ


Κυριακή 20/08
- Άφιξη στο camp
- Παιχνίδια Γνωριμίας (1,5-2 ω)

Δευτέρα 21/08
- 10.00-13.00 Αρχαίο Δράμα
•    Στο πρώτο μέρος (1ω) θα πραγματοποιηθεί ζέσταμα, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμό (κάθε μέρα θα περιλαμβάνεται αυτό το μέρος)
•    Στο δεύτερο μέρος (2ω) φωνητική και κινητική προσέγγιση της αρχαίας τραγωδίας
- 19.00-21.00 Αυτοσχεδιασμός
•    Ζέσταμα- θεωρητική προσέγγιση αυτοσχεδιασμού
•    Ασκήσεις

Τρίτη 22/08
- 10.00 – 13.00 Αρχαίο Δράμα
•    Ζέσταμα- Διαλογισμός
•    Ορθοφωνία-κινησιολογία, αναφορά στη θεογονία- Βάκχες
- 18.30- 21.00 Αυτοσχεδιασμός
•    Ζέσταμα- θεωρία
•    Επίπεδα σωματικής έντασης, στάτους υψηλό/χαμηλό

Τετάρτη 23/08
- 7.00- 9.00 Ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμού στην παραλία, τσάκρα
- 11.00- 13.00 Αυτοσχεδιασμός
•    Προσέγγιση θεωρίας των ζώων (Κ-Ζοο)
•    Διανομή μονολόγων
- 19.00 -20.30 Αρχαία Τραγωδία
•    Μοίρασμα μονολόγων
•    Χορικό
•    Κινησιολογική-μουσική προσέγγιση

Πέμπτη 24/08
- 11.00 – 13.00 Αυτοσχεδιασμός
•    Στήσιμο μονολόγων βάσει της θεωρίας των ζώων
- 18.00- 21.00 Αρχαία Τραγωδία
•    Στήσιμο χορικού
•    Διδασκαλία μονολόγων

Παρασκευή 25/08
- Χωρίς ωράριο (διάλειμμα για φαγητό +30’)
•    Στήσιμο της αυτοσχεδιαστικής παράστασης
•    Στήσιμο μονολόγων- χορικού
- Βράδυ: Πρόβες τζενεράλε

Σάββατο 26/08
- 7.00- 9.00 Διαλογισμός, Τσάκρα, γιόγκα στην παραλία
- 16.00- 18.00 Πρόβες, τελικές διορθώσεις
- 21.00- 23.00 Παράσταση

Κυριακή 27/08
- 11.00-13.30 Διαλογισμός- Απολογισμός

 

ο ηθοποιός δε δουλεύει έναν ρόλο, αλλά τον εαυτό του… αναμένοντας το ταξίδι…


Η διάρκειά της 2ης θεατρικής κατασκήνωσης θα είναι 7 ημέρες και το κόστος της ανέρχεται στα 180€ το άτομο.
Στην τιμή περιλαμβάνονται 7 διανυκτερεύσεις σε κατασκηνωτικά σπιτάκια των 6 ατόμων, κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες, τρία (3) γεύματα την ημέρα, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, 2 μετακινήσεις με λεωφορείο της κατασκήνωσης, μία στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Λιμένα και μία για μπάνιο στην παραλία της Χρυσή Αμμουδιάς, την ημέρα της άφιξής μας στο νησί μεταφορά στον χώρο διαμονής μας, όλες οι παροχές της κατασκήνωσης όπως πισίνα, γήπεδα κ.τ.λ. και φυσικά τα μαθήματα – σεμινάρια.


Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης στην σελίδα του ΘτΠ theatrotwnpolitwn.gr.


Η κατάθεση των χρημάτων για όσους είναι εκτός Καβάλας θα γίνει με απλή ταχυδρομική επιταγή στο όνομα της προέδρου του συλλόγου κα. ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ, ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ 6, 65201 ΚΑΒΑΛΑ.


Για να ισχύει η συμμετοχή σας θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή 60€ έως και 30 Απριλίου 2017.


Σε περίπτωση ακύρωσης της κατασκήνωσης θα επιστραφούν ΟΛΑ τα χρήματα που θα έχουν καταβληθεί.


Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα πρέπει να έχουν μαζί τους σεντόνια, μαξιλάρι, μαξιλαροθήκη και τα προσωπικά τους αντικείμενα.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ερώτηση μπορείτε να επικοινωνείτε με την πρόεδρο του ΘτΠ κα. ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ στο 6942464333 κ 6932412039
Θα ακολουθήσουν οδηγίες και ενημέρωση για το πώς θα φτάσουμε στο νησί, το κόστος των εισιτηρίων των πλοίων καθώς και την ώρα που θα μας παραλάβει την πρώτη ημέρα το λεωφορείο της κατασκήνωσης για να μας αφήσει στον τελικό προορισμό μας.


Τέλος μπορείτε να επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα μας τις εικόνες και τις εντυπώσεις από την περσινή θεατρική κατασκήνωση για να έχετε μία άποψη.

Καλή αντάμωση